Stress coach Barneveld

Zoek je op stress coach Barneveld? Op zoek naar een iemand die je kan begeleiden naar meer rust en balans? Iemand die je helpt bij jouw persoonlijke vraagstuk, waar je keer op keer op vastloopt? Dat zijn waarschijnlijk vragen die door je hoofd spoken. Lees hier wat ik als stress coach voor je kan betekenen en hoe je snel stress kunt verminderen.

stress coach Barneveld

Stress verminderen met stress coach Barneveld

Als stress coach begeleid ik je naar een duurzame balans tussen inspanning en ontspanning. Om te beginnen staan we uitgebreid stil bij jouw huidige situatie. Wat is jouw huidig situatie? Wat is de oorzaak van jouw stress? Waar loop je tegenaan? Hoe zou je je situatie idealiter zien? En ook welke zaken je weerhouden om deze stap te zetten? Het gekke is dat dit vaak hele legitieme redenen zijn. Tegelijkertijd is dit juist het punt waar een stress coach je verder mee kan helpen.

Je kent het waarschijnlijk wel. Een scene uit een tekenfilm waarbij een karakter een duiveltje en een engeltje op zijn schouder heeft. Het duiveltje en engeltje proberen het karkater allebei te overtuigen van hun gelijk. Het karakter kijkt het duiveltje en engeltje vertwijfelt aan en probeert de juiste keuze te maken op basis van datgene dat ze hem proberen te vertellen.

Deze situatie is tot op zekere hoogte te vergelijken met je eigen situatie als je zelf vastloopt op een bepaald vraagstuk. Vaak gaat er een hele periode aan vooraf voordat je inziet dat je niet verder komt en de hulp van een stress coach kunt gebruiken.

Vaak is het zo dat je een stress coach nodig hebt om vaste gedachtepatronen te doorbreken, om in te zien dat je belemmerende overtuigingen hebt, om belemmerende overtuigingen om te buigen naar dienende overtuigingen, om te helpen luisteren naar dat duiveltje en dat engeltje.

Luisteren

Luisteren?! Hoezo?! Dat doe ik toch? Het lijkt zo normaal, maar in de werkelijkheid is het zo moeilijk. Het is namelijk één van de meest onderschatte vaardigheden. Luisteren naar een ander, maar ook zeker naar jezelf.

Het hoeven echter geen engeltje en duiveltje te zijn. Dit kunnen ook andere delen in jou zijn. Denk bijvoorbeeld aan jouw perfectionist. Dat deel in jou dat ervoor zorgt dat het op en top voor elkaar is. Of aan je levensgenieter. Dat deel in jou dat de lat niet zo hoog heeft liggen en graag meer wil relaxen en meer wil genieten.

In het dagelijks leven doorloop je vaak dezelfde gedachtepatronen rondom jouw vraagstuk. Bovendien heb je ontzettend veel afleiding, te weinig tijd en goed bedoelde adviezen van de mensen om je heen bieden niet de oplossing die je zoekt. Dit zorgt ervoor dat je vast loopt.

3 à 4 sessies met een stress coach is vaak al voldoende

Met behulp van stress coaching wordt je begeleid om goed te luisteren naar deze delen in jezelf. Door uitgebreid stil te staan bij jouw wat je eigenlijk wilt en wat je eigenlijk weerhoudt en stil te staan bij wat je denkt en voelt krijg je waardevolle nieuwe inzichten. Inzichten in je eigen gedrag, in je eigen overtuigingen, in je eigen gevoel én op het gebied van jouw zingeving. Deze eerste stap is al een hele krachtige en motiverende stap in beantwoording van jouw vraagstuk. In de praktijk ben je vaak al met 3 à 4 sessie al geholpen.

Stress coaching zorgt er bovendien voor dat je bewuster bent van je eigen gedrag, denken en gevoel. Het zorgt uiteindelijk voor meer balans, plezier en meer zingeving in je leven.

Wat doet een stress coach

Een stress coach maakt jouw bewust. Meer dan 95% van wat je doet, doe je onbewust. Daar heb je dus geen weet van. Dat doe je namelijk op de automatische piloot. Zo zijn heel veel gedachtes, overtuigingen, gevoelens en gedragingen ook onbewust. Dit terwijl ze lang niet allemaal dienend zijn aan de situatie waar jij bewust voor zou kiezen.

Bewustwording

Ook de situatie waar jij bewust voor zou kiezen, is meestal niet helemaal helder. Sommige mensen zijn zelfs meer gericht op de situatie die ze niet willen, dan dat ze ook maar voor 5% een beeld hebben bij wat ze juist wel zouden willen. Ik begeleid je in het proces waarbij jij een duidelijk beeld krijgt van de situatie waar je weg van wilt en die je graag wilt. Ik begeleid je bij het bewust maken van je gedachtes en gevoelens. Deze zorgen er namelijk voor dat je visualisatie gaat leven. Je krijgt hierdoor waardevolle nieuwe inzichten. Bovendien zorgt dit proces er automatisch voor dat je de invloed die je hebt, gaat aanwenden om je stress te verminderen.

Persoonlijk leiderschap

Stress verminderen gaat om persoonlijk leiderschap. Dat wil zeggen hoe gebruik je de invloed die je hebt om minder stress te ervaren. Voordat je begint, kan het zijn dat je nog onvoldoende inzicht hebt in de oorzaken van je stress. Of nog geen beeld hebt bij de invloed die je hebt. Het uitgangspunt is dat je geen invloed hebt op de gebeurtenissen. En zelfs niet op binnenkomende gedachten en gevoelens. Waar je wel invloed op hebt, is de omgang met je gedachtes en gevoelens en uiteindelijk je gedrag. Als stress coach begeleid ik je in het verkrijgen van deze nieuwe en waardevolle inzichten.

Wat kost een stress coach

Zoek jij op stress coach Barneveld? Een coach die jou kan helpen in een voorspoedig herstel? Ben je nieuwsgierig wat ik voor je kan betekenen. Neem dan vrijblijvend contact met me op. Het is namelijk belangrijk dat je een klik met mij hebt en dat mijn aanpak voor jou werkt. Een afspraak duurt 1,5 uur. In een half uur moet jij al wel voelen of je een klik hebt met mij én of de coaching je al helpt. Is dat niet het geval, dan ronden we af en dan neem ik dat half uur voor mijn rekening. Voel je wel een klik en merk je dat het werkt, dan gaan we gewoon door.

Neem contact op

Regel nu vrijblijvend je eerste gesprek. Bel nu & maak een afspraak.

Locatie

Je zocht misschien op stress coach Barneveld. In de buurt van Barneveld staat ons een geschikte ruimte bij HNK op de Bennekomseweg in Ede ter beschikking. Afhankelijk van je eigen wensen en behoefte en het weer kunnen we de coaching ook ergens anders plannen. Bij voorkeur vind de coaching zo veel mogelijk buiten in de natuur plaats. De rust van de natuur is goed voor je herstel. Bovendien draagt ook een kleine wandeling zeker bij. Laat het weer het echter niet toe of geef je zelf de voorkeur om dit binnen te doen, dan is dit ook mogelijk. Bovendien kan de coaching ook aan huis plaatsvinden. Belangrijk is dat je vrijuit kunt praten en de coaching ongestoord kan plaatsvinden.

Lees ook