Werkloos en zoek je loopbaanbegeleiding

Werkloos en zoek je loopbaanbegeleiding? Maak vanaf 1 december gebruik van gratis loopbaanadvies (VOL). Update: Maximum aantal ontwikkeladviezen bereikt. Je kunt helaas niet meer gebruikmaken van deze regeling. Op uitvoeringvanbeleidszw.nl staat dat het maximum aantal ontwikkeladviezen is bereikt.

Werkloos en zoek je loopbaanbegeleiding

Heb je door de coronacrisis je baan verloren en wil je van beroep veranderen? Of verwacht je dat je binnenkort ontslagen wordt, omdat het niet goed gaat met het bedrijf waar je werkt? Via de subsidieregeling ‘NL leert door’ kun je een gratis ontwikkeladviestraject volgen bij een erkend loopbaanadviseur.

Wat is loopbaanbegeleiding?

Je loopbaanbegeleider kan je helpen bij het kiezen van de juiste (bij)scholing en geeft je tips bij het zoeken en solliciteren naar ander werk. Met de regeling die vanaf 1 december geldt kun je dit traject gratis volgen. Wil je hier gebruik van maken, wacht dan niet te lang. Er zit een maximum aan de subsidie en het aantal aanmeldingen.

Voordelen van loopbaanbegeleiding

 • Krijg een beter beeld van je talenten en kwaliteiten
 • Leer waar je energie van krijgt en waarvan juist niet
 • Denk zelf actief na over wie je bent, wat je kunt en wat u wilt
 • Vergroot je zelfvertrouwen en vermindert stress
 • Kijk naar wat je nodig hebt om werk te vinden dat bij je past
 • Maak een plan met doelen om werk te vinden en te houden

Hoe vind je een erkend loopbaanadviseur?

Erkend loopbaanadviseur vindt je via:

Tips om een adviseur te vinden die bij u past

Met deze tips vindt u een loopbaanadviseur die bij u past:

 • Beantwoord eerst voor jezelf de volgende vragen: kies je een man of vrouw als loopbaanadviseur? Wil je alleen online advies of bezoek je de loopbaanadviseur liever?
 • Vraag aan vrienden en familie of zij een goede loopbaanadviseur kennen. Of maak een afspraak met een adviseur van het Leerwerkloket voor hulp bij het vinden van een adviseur.
 • Bekijk de website, de Facebook-pagina en het LinkedIn-profiel van de adviseur. Zo zie je welke werkervaring hij of zij heeft en lees je meer over de ervaringen van anderen. Sommige loopbaanadviseurs hebben ook een video gemaakt waarin zij zichzelf voorstellen.
 • Een goede klik is belangrijk. Heb je het gevoel dat u de adviseur vertrouwt en dat hij of zij u echt begrijpt? Je hebt een klik als je iemand vindt met wie je alles kunt bespreken.
 • Als je het idee hebt dat het zou kunnen klikken, stuur de loopbaanadviseur dan een e-mail of bel direct voor het maken van een gratis kennismakingsgesprek. Vraag voor de zekerheid ook na of de adviseur voldoet aan de voorwaarden van ‘NL leert door’. Zo weet je zeker dat het traject wordt vergoed.
 • Heb je tijdens het kennismakingsgesprek het idee dat er geen klik is? Je kunt dan zeggen dat je geen klik hebt. Een goede loopbaanadviseur zal dit begrijpen. Ga daarna op zoek naar een adviseur die wel bij je past.
 • Aanmelden voor gratis loopbaanadvies

Heb je interesse in deze regeling? En heb je een loopbaanadviseur met wie het klikt gevonden? Vraag dan het ontwikkeladviestraject aan via deze adviseur: hij of zij kan je aanmelden voor de subsidieregeling. Dat hoef je dus niet zelf te doen.

Wat is ‘NL leert door’?

Met de tijdelijke subsidieregeling ‘NL leert door’ kunnen werkzoekenden, werkenden, flexwerkers, zzp’ers en zelfstandig ondernemers vanaf 18 jaar tot aan de pensioenleeftijd een gratis ontwikkeladviestraject volgen.

Vanaf dit najaar is het ook mogelijk om via de regeling gratis (online) scholing te volgen.

Ben je werkloos en zoek je loopbaanbegeleiding? Neem dan contact op met Hazeleger Coaching.

Lees ook