Wat kost een loopbaancoach

Wat kost een loopbaancoach? Ben je op zoek naar een loopbaancoach en welke kosten je kunt verwachten voor een loopbaancoach?

Wat kost een loopbaancoach

Hoeveel kost een loopbaancoach? Dat is natuurlijk een belangrijke vraag. Mocht je het inschakelen van een loopbaancoach overwegen. Omdat de hoogte van het uurtarief sterk afhankelijk is van een aantal factoren, kunnen de kosten voor een loopbaancoach sterk uiteenlopen.

Wat kost een loopbaancoach – grote verschillen

Er is geen algemeen antwoord op de vraag hoeveel kost een loopbaancoach. De kosten van een loopbaancoach zijn tevens afhankelijk van de kwalificaties van de coach, de doelgroep en de randvoorwaarden van de coaching. Het tarief loopt daarom sterk uiteen. Over het algemeen zijn de kosten voor een loopbaancoach vergelijkbaar met het uurtarief van consultants en gespecialiseerde experts die in het bedrijfsleven werken, die meestal tussen de 100 en 350 euro per uur liggen. De kosten voor een sessie (circa 1,5 uur) liggen doorgaans tussen de 150 euro inclusief BTW exclusief onkosten.

De kosten van coaching zijn afhankelijk van:

  • Kwalificatie, professionele ervaring en specialisatie van de coach
  • Organisatievorm van de coach (freelance, in loondienst, parttime, etc.)
  • Doelgroep / branche
  • Klant (particulier of zakelijk)
  • Coachvariant (team coaching of individuele coaching)
  • Omvang van van de coaching
  • Plaats van de coaching

Er is ook een breed scala aan kosten tussen coaching in opdracht van bedrijven en die welke particulier in rekening worden gebracht. Wie coaching boekt als particulier zit op 90 euro per uur, ruim onder het algemene gemiddelde van 100 euro. Voor bedrijfsgerichte coaching op het gebied van topmanagementniveau daarentegen geldt een uurtarief van 200 euro per uur.

Als de coaching deel uitmaakt van interne maatregelen voor personeelsontwikkeling, worden de kosten meestal gedragen door het bedrijf. De coachende cliënt is echter ook deels in de kosten betrokken. Hoeveel uur een coaching in totaal in beslag neemt, hangt af van het individuele doel van de gecoachte. In veel gevallen kunnen drie tot vier sessies voldoende zijn.

Lees ook