Wat is loopbaancoaching?

Wat is loopbaancoaching? Is het iets voor jouw? Kan het jouw verder helpen in jouw loopbaan?
In je carrière bekleed je waarschijnlijk meerdere functies. Mogelijk ook bij meerdere werkgevers. Wellicht zit je nu in een functie bij een werkgever waar je het niet helemaal meer naar je zin hebt, maar wellicht ook het gevoel dat je misschien vast zit. Wat moet je dan?!

Wat is loopbaancoaching

Hieronder vind je een aantal werksituaties die je mogelijk herkent. Het zijn situaties die schuren. Enerzijds trekken ze aan. Anderzijds zijn het situaties waar je graag vanaf wilt. Wat te doen is dan de vraag.

Voorbeeld vraagstukken loopbaancoaching

Ik heb echt super leuke collega’s. De sfeer is onderling goed en we kunnen goed met elkaar opschieten. Maar het beleid van het management is echt waardeloos. Vandaag is het zus en morgen is het weer zo. Er is geen peil op te trekken. Dat werkt voor mij erg demotiverend.

Ik heb echt een leuke functie. Inhoudelijk kan ik echt m’n ei kwijt in dit werk en ik heb nog voldoende ruimte om te groeien. Ik krijg alleen een sik van de bedrijfscultuur. Daar wordt ik moedeloos van. Alle veranderingen duren eeuwig. Tevens wordt overal de rem op gezet en alles wordt gezien als moeilijk. Echt een zesjescultuur. Wat moet ik hier nou mee aan?

Ik heb ontzettend veel uitdaging in m’n werk. Elke dag leer ik nieuwe dingen. Ik zou alleen wat meer structuur willen hebben. Ik ben continue brandjes aan het blussen en ren ook van vergadering naar vergadering. Het is eigenlijk ook veel te druk. Ze willen van alles doorvoeren. We geven al tijden aan dat we handjes te kort komen, maar er wordt maar niks mee gedaan.

Zoals je kunt zien zijn het situaties waarin je graag iets zou willen veranderen, maar niet alles ligt binnen je eigen macht. Wat moet je nou met deze situaties? Vaak is het zo dat je daar zelf niet uit komt. Een dergelijke situaties kan loopbaancoaching jou verder helpen.

Lees ook