Wat is loopbaanbegeleiding

Wat is loopbaanbegeleiding? Is het iets dat bij jouw past? Mogelijk is het een stukje begeleiding dat jou verder kan helpen.

Wat is loopbaanbegeleiding

Wat is loopbaanbegeleiding? Loopbaanbegeleiding is begeleiding op het gebied van jouw eigen loopbaan. Dat kan betrekking hebben op jouw toekomstige situatie na je opleiding. Of mogelijke onvrede in je huidige functie bij je huidige werkgever. Maar het kan ook betrekking hebben op het pad dat je wilt gaan bewandelen bij een andere werkgever of als zelfstandig ondernemer.

In alle gevallen ben je zelf op zoek naar antwoord. Je loopt namelijk vast. Je bent al tijden lang aan het nadenken wat voor jou nu het beste is. Wellicht heb je geen idee. Of heb je wel een idee, maar zijn er belangrijke aspecten in je leven die je weerhouden om deze keuze te maken.

Loopbaanbegeleiding is een gestructureerd proces waarbij de situatie waar je weg van wilt en de situatie die je wenst in kaart worden gebracht. Deze eerste stap gaat vaak al gepaard met waardevolle nieuwe inzichten. Bovendien zorgt deze eerste stap voor een merkbare verhoging om nieuwe stappen te zetten. Uiteindelijk zorgt loopbaanbegeleiding dat jij wordt begeleid. Van je huidige werksituatie waar je minder gelukkig bent, naar een werksituatie waar jij je geluk zult vinden.

Vastlopen zonder loopbaanbegeleiding

Vaak kom je hier zelf niet uit. Doordat je er zelf onvoldoende tijd voor vrij maakt om het antwoord te vinden. Of doordat je vastzit in vaste denkpatronen met je eigen belemmerende overtuigingen. Overtuigingen die jou weerhouden om die stap te zetten. Je hebt daarbij je eigen oordeel tot feit verheven. Door hier bij stil te staan, kun je wellicht tot waardevolle nieuwe inzichten komen.

Wat is loopbaanbegeleiding? Loopbaanbegeleiding is begeleiding van een deskundige op het gebied van loopbaan gerelateerde vraagstukken. Een proces wat je met een loopbaanbegeleider aan gaat om antwoorden in jezelf te vinden. Vaste denkpatronen te doorbreken. Tot nieuwe inzichten te komen en de stap te zetten naar hernieuwd werkplezier.

Lees ook