Wat is een loopbaancoach

Wat is een loopbaancoach? Wat kan een loopbaancoach voor jou betekenen? Is dit iemand die jou verder kan helpen? Om daar goed antwoord op te kunnen geven, is het goed om eerst stil te staan bij wat een coach is. Een coach is een deskundige die iemand kan begeleiden in het vinden van oplossingen op vraagstukken waar hij of zij in vastloopt. Een loopbaancoach is een coach die zich gespecialiseerd heeft in het begeleiden van mensen bij vraagstukken, problemen of obstakels op het gebied van je loopbaan. Een loopbaan is de reeks functies die je achtereenvolgens in je werkzame leven bekleedt. Dit kunnen functies zijn bij één en dezelfde werkgever of bij verschillende werkgevers. De hulpvragen kunnen dan ook betrekking hebben op bijvoorbeeld:

Wat is een loopbaancoach

Voorbeeld vraagstukken loopbaancoach

  • Het gebrek aan werkplezier bij je huidige werkgever
  • De onderwaardering van je leidinggevende
  • Of het zoeken naar een nieuwe uitdaging bij een andere werkgever
  • Wellicht het vinden van een uitdaging nadat je een tijd van de arbeidsmarkt bent af geweest
  • Het algehele gebrek aan energie om aan het werk te gaan
  • De wens om voor jezelf te beginnen en om daar handen en voeten aan te geven
  • Of wellicht ben je bijna klaar met je opleiding en heb je geen idee wat je daarna wilt gaan doen
  • Misschien heb je wel een goed baan, maar twijfel je of je dit wel je hele werkzame leven wilt doen

Het kan heel goed zijn dat je al heel lang met deze vragen rond loopt. Dat je al tijden lang piekert over mogelijke oplossingen. Wellicht praat je erover met vrienden en familie en krijg je goed bedoelde adviezen. Maar geen van dit alles helpt. Zelf kom je niet tot oplossingen. Of wellicht wel, maar zijn er toch belangrijke aspecten in je leven die je van bepaalde keuzes weerhouden. En met de goedbedoelde adviezen van de mensen om je heen kun je niet echt uit de voeten.

In dergelijke situaties is een loopbaancoach de aangewezen persoon voor jou. Een loopbaancoach is dan de persoon die je zoekt. Met de deskundigheid van een loopbaancoach kom je namelijk verder.

Loopbaancoach Ede

Ben je woonachtig in de regio Ede en ben je op zoek naar een loopbaancoach in Ede. Neem dan contact op met Hazeleger Coaching of zie loopbaancoach Ede.

Lees ook