Loopbaancoach zoeken

Overweeg je om voor jouw loopbaan de begeleiding van een loopbaancoach in te schakelen? Maar hoe moet je nou een loopbaancoach zoeken?

Loopbaancoach zoeken

NOBCO

NOBCO is hét aanspreekpunt voor en over coaching in Nederland. Deze organisatie is er voor iedereen die op zoek is naar een professionele coach en voor coaches die willen werken aan verdere professionalisering van het coachvak. Op https://www.nobco.nl/ heb je de mogelijkheid om een naam of trefwoord in te voeren samen met een postcode of plaats om een geschikte coach bij jou in de buurt te vinden.

Loopbaancoach zoeken op Google

Ook Google is een goede manier om een coach te vinden. Je moet hierbij alleen goed kijken welke zoektermen je gebruikt en toch een aantal websites bekijken om te komen tot de coach die bij je past. Daarbij heb je natuurlijk ook nog een aantal websites die meerdere coaches aanbiedt. Dat betekent dat je ook binnen die websites weer kunt kijken naar een geschikte coach.

Kijkend naar de zoektermen is het handig om te weten naar wat voor soort coach je zoekt. Een lifestyle coach, business coach, loopbaan coach of iets anders. Daarbij is het meestal ook handig om je eigen woonplaats of wellicht een grotere woonplaats in de buurt in te voeren om een coach te vinden die bij je in de buurt is gevestigd. Tenzij je natuurlijk op zoek bent naar een coach die je online wil begeleiden.

Loopbaancoach zoeken op LinkedIn

Ook LinkedIn leent zich goed om een coach te zoeken. Hoewel de betaalde variant zich daar wel een stuk beter voor leent dan de gratis variant. In de betaalde versie kun je namelijk zoeken op functienaam en op regio.

Je eigen netwerk

De betrouwbaarheid van je eigen netwerk is natuur heel sterk. Je raadpleegt immers de mensen met wie jij op één lijn zit.

Lees ook