Loopbaancoach wat is dat

Loopbaancoach wat is dat? Ja, wat is überhaupt een coach? En wat doet een loopbaancoach eigenlijk? Laten we daar eens op inzoomen.

Loopbaancoach wat is dat

Een coach is een professional die mensen begeleid in het vinden van nieuwe inzichten. Mensen motiveert om nieuwe beslissingen te nemen. En aanzet om de gecoachte nieuw gedrag te laten vertonen. Om daarmee de mensen te begeleiden in het traject van probleem naar plezier.

Nou, dat klinkt niet onaardig. Oké. Maar wat doet een loopbaancoach dan? Een loopbaancoach die begeleidt mensen in een zelfde soort traject alleen dan op het gebied van loopbaan gerelateerde vraagstukken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan situaties zoals hieronder beschreven.

Voorbeelden vraagstukken loopbaancoach

Ik vind mijn werk inhoudelijk hartstikke leuk. Ik doe het dan ook graag. Maar de werksfeer bij ons op kantoor is slecht en doet echt afbreuk aan mijn werkplezier. Er wordt gelachen, maar het gaat vaak om pesterijtjes. Er is gewoon een gebrek aan respect. Dit maakt het werk voor mij niet leuker. Wat moet ik hiermee?

Ik vind het bedrijf en de markt waarin ik werk hartstikke leuk. In het begin vond ik mijn werk inhoudelijk ook nog erg leuk. Maar over de jaren heen is dit wel verandert. Ik hoef zelf steeds minder na te denken, omdat de projecten steeds meer van hogere hand worden opgedragen. Daardoor zit ik steeds meer in de uitvoering. Ik weet niet of ik dat nog wel leuk vind.

Toen ik hier kwam werken stond het bedrijf nog in de kinderschoenen. Inmiddels is het bedrijf sterk gegroeid en zijn allemaal procedures in het leven geroepen. Waar ik in het begin nog veel vrijheid om te handelen. Moet ik nu voor elke scheet een handtekening vragen. Daar word ik niet vrolijk van.

Loopbaancoach wat is dat? Het is dus een deskundige die je begeleidt met werk gerelateerde vraagstukken. Een proces waarin je wordt begeleid van probleem naar werkplezier.

Lees ook