Loopbaanadvies kosten

Loopbaanadvies kosten hangen af van een aantal aspecten. Namelijk het uurtarief, het aantal sessies en de instrumenten die in het traject worden ingezet. Ben jij geïnteresseerd in loopbaanadvies kosten en wil je weten wat het voor jouw persoonlijk inhoud. Aan de hand van onderstaand artikel, kun je zelf een aardige inschatting maken.

Loopbaanadvies kosten

Loopbaanadvies is meestal persoonlijk. Een loopbaanadviseur of loopbaancoach brengt daarvoor een uurtarief in rekening. In markt lopen de uurtarieven uiteen van zo’n € 80,- tot € 200,- per uur. In sommige gevallen geeft de overheid subsidie voor loopbaanadvies. Dit kun je voor jezelf dan van het uurtarief aftrekken. Bij Hazeleger Coaching hanteren we een uurtarief van € 90,- per uur.

Het aantal uur dat je nodig hebt of het aantal sessies waarin het loopbaanadvies plaats vindt, is de volgende bepalende factor. Dit is mede afhankelijk van je vraagstuk en hoe snel naar een oplossing toegewerkt kan worden. In veel gevallen komen de meeste mensen uit op 4 sessies. Dat wil zeggen dat je moet rekenen met gemiddeld 4 keer anderhalf uur. Bij Hazeleger Coaching kom je dan uit op € 540,-

Loopbaanadvies en persoonlijkheidstesten

Afhankelijk van je situatie kunnen bepaalde tests worden ingezet zoals de MBTI of DISC. Het is dan afhankelijk of de kosten van dergelijke tests al zijn inbegrepen in het uurtarief. Of dat deze aanvullend berekend worden. Naast deze betaalde tests zijn er ook mogelijkheden om je persoonlijkheid op een kosteloze manier in kaart te brengen.

Als je in bijzondere omstandigheden verkeert, langdurig werkloos bent of een arbeidshandicap hebt, kun je een beroep doen op een speciaal budget, een IRO. Dit is een regeling waarbij je een bepaald budget krijgt van het UWV. Dit budget kun je besteden aan een (erkend) re-integratiebedrijf naar keuze. Hierdoor heb je je eigen re-integratietraject in de hand. Een IRO traject kun je volgen wanneer je werkloos bent en een ww- of arbeidsongeschiktheidsuitkering ontvangt.

Lees ook