Hoe kom ik erachter wat voor baan ik wil

Hoe kom ik erachter wat voor baan ik wil? Gek genoeg is dat een vraag die jij en duizenden andere Nederlanders jaarlijks stellen. Dit geldt niet alleen voor studenten, maar ook voor mensen die al lang een baan hebben. Mensen die al lang een keer voor een baan hebben gekozen. Maar naar blijkt, nu nog steeds zoekende zijn. Hoe kan dat toch? En nog belangrijker: Hoe kom je erachter wat voor baan je wilt?

Hoe kom ik erachter wat voor baan ik wil

Wat wil ik?

Willen gaat over een verlangen. Een wens die je koestert. Iets waar je over droomt. Het gaat over een iets waar je een goed gevoel bij krijgt. Hieronder een lijstje met punten waarvan we er allemaal wel één of meer zouden willen hebben of doen. Kies maar eens iets uit dat je graag zou willen. Sluit je ogen en visualiseer maar eens dat je het hebt, bent of aan het doen bent. Neem er rustig de tijd voor. Als het goed is krijg je er een fijn, blij en/of enthousiast gevoel bij.

Ik wil

Ik wil helemaal niks

Heb je het idee dat je helemaal niks wil? Dat je helemaal niks voelt? Neem dan contact op met Hazeleger Coaching voor meer informatie.

Hoe kom ik erachter wat voor baan ik wil?

Het gekke is dat toen je baby was je precies aanvoelde wat je wilde. Je huilde als je honger had, last van darmkrampjes had, moe of ongemakkelijk was of als er een boertje dwars zat. Je leefde op je gevoel. Jammer genoeg worden we in onze cultuur meer gestimuleerd om ons denken te volgen. Als gevolg daarvan kan het dus zijn dat je op een pad terecht bent gekomen waarbij je twijfelt of dit de juiste weg is. En als dit niet de juiste weg is, wat dan wel het juiste pad is.

Er zijn diverse manieren om erachter te komen wat voor baan je wilt. De eerste drie zijn bijvoorbeeld oefeningen die je zelf kunt proberen. De andere twee zijn coachingtechnieken. Wil je meer weten? Neem dan contact op met Hazeleger Coaching.

  1. Visualiseren
  2. Ikigai
  3. Mediteren
  4. Voice Dialogue
  5. Hoefijzer model

Hoe kom ik erachter wat ik wil in mijn leven

Iedereen heeft zijn eigen persoonlijke ikigai. De reden waarom het de moeite waard is om voor te leven. Achter het Ikigai-model schuilteen filosofie uit het Verre Oosten. Een algemene houding en oriëntatiehulp voor meer geluk en kwaliteit van leven. Het model helpt bij vragen als: Waar hou ik van? Waar ben ik goed in? Wat heeft de wereld nodig? Waar kan ik voor betaald krijgen.

Wil je meer weten over ikigai? Bekijk onderstaande video of lees Hoe kom ik er achter wat ik wil in mijn leven.

Samenvatting: Hoe kom ik erachter wat voor baan ik wil?

Ja, dus het antwoord op de vraag: Hoe kom ik erachter wat voor baan ik wil? Daarvoor moet je in contact zien te komen met je gevoel. Dat kan dus met een aantal oefeningen die je zelf kunt proberen. Of met behulp van een coach. Meer weten? Neem dan contact op met Hazeleger Coaching.

Loopbaancoach

Ben je op zoek naar een loopbaancoach? Of wil je meer weten over het antwoord op de vraag: Hoe kom ik erachter wat voor baan ik wil? Neem dan contact op met Hazeleger Coaching.