Van negatieve gedachten naar helpende gedachten

Van negatieve gedachten naar helpende gedachten. De kracht van gedachten is een van de sterkste en meest bruikbare krachten die je bezit. Deze kracht kan, samen met je verbeeldingskracht, succes of mislukking, geluk of ongeluk, kansen of bedreigingen creëren. Dit hangt af van je eigen mentaliteit.

Negatieve gedachten

Je gedachten zijn het belangrijkste ingrediënt van deze kracht. Wanneer je daar focus en emoties aan toevoegt, zijn gedachten krachtig en kunnen ze je realiteit beïnvloeden. De gedachten die door je hoofd gaan, zijn verantwoordelijk voor bijna alles wat er in je leven gebeurt.

Niet alle gedachten zijn gelijk. Verdwaalde gedachten waaraan je een of twee keer denkt, kunnen niet veel doen. Maar je overheersende gedachten, degene die je vaak herhaalt, beïnvloeden je gedrag en houding. Die beïnvloeden je acties en reacties en vormen je realiteit.

“Wat je geest ook kan bedenken en geloven, kan het bereiken.”

Napoleon Hill

Richt je aandacht van negatieve gedachten naar …

Ontdek hoe je je geest kunt concentreren en je aandacht spanne kunt vergroten. Je kunt je concentratievermogen verbeteren en je concentreren op alles wat je doet! Zoals je gedachten zijn, zo is je leven. Zwakke gedachten hebben nauwelijks effect, maar krachtige gedachten kunnen grote veranderingen teweegbrengen.

De kracht van je geest is samengesteld uit je aandacht, je mentale beelden en je gedachten. Gedachten zijn energie. Hoewel subtiel en onzichtbaar, kunnen ze de werkelijkheid beïnvloeden. Net als de wind, die onzichtbaar is, maar krachtig kan zijn. Zijn je geest en gedachten dat ook.

De kracht van gedachten is een creatieve kracht

Gedachten zijn als een video die op het scherm van je geest wordt afgespeeld. Wat je daar speelt, bepaalt het soort leven dat je leidt en de ervaringen die je opdoet. Om veranderingen in je leven aan te brengen, moet je een andere video afspelen, een die je leuker vindt.

Deze kracht kun je trainen en versterken. Je kunt het gebruiken om veranderingen in je leven aan te brengen, en je kunt ook de gedachten van andere mensen beïnvloeden. Je geestkracht speelt een belangrijke rol bij creatieve visualisatie en de wet van aantrekking. Als je zaden plant, ze water geeft en mest geeft, groeien ze uit tot gezonde en sterke planten. Gedachten zijn als zaden. Ze hebben een natuurlijke neiging om te groeien, krachtig te worden en zich in je leven te manifesteren, als je ze met je aandacht voedt en laat groeien. Jouw aandacht, interesse en enthousiasme is wat hen krachtig maakt. Als je geen interesse toont in een bepaalde gedachte, zal deze niet aan kracht winnen en niet krachtig zijn.

Negatieve gedachten en je onderbewustzijn

Je gedachten beïnvloeden je onderbewustzijn. Dat op zijn beurt je acties beïnvloedt in overeenstemming met deze gedachten. Je gedachten kunnen ook naar andere geesten gaan en andere mensen beïnvloeden. Wanneer je je focust op je dromen en doelen, trek je mensen in je leven aan, die je kunnen helpen bij het verwezenlijken van je dromen.

“Er zijn geen beperkingen voor de geest, behalve die we erkennen, zowel armoede als rijkdom zijn de nakomelingen van het denken.”

Napoleon Hill

Krachtige gedachten beïnvloeden je leven en kunnen het leven van andere mensen beïnvloeden. Wees voorzichtig met wat je denkt.
Dit lijkt misschien vreemd en ongeloofwaardig. Je hoeft deze woorden niet te accepteren, maar als je het soort gedachten dat je denkt en het soort leven dat je leidt analyseert, zul je interessante dingen ontdekken. Er is een verband tussen iemands gedachten en iemands levensomstandigheden.

Je bent een manifestatie van de Universele geest. De kracht van je geest is onderdeel van de creatieve kracht van het Universum, wat betekent dat je gedachten ermee samenwerken. Het beste bewijs dat je kunt hebben dat dit werkt, is door mentale methoden te gebruiken om veranderingen in je leven aan te brengen.

“We trekken altijd aan in ons leven waar we het meest aan denken, waar we het sterkst in geloven, op het diepste niveau verwachten en ons het levendigst voorstellen.”

Shakti Gawain

Maak je dromen waar met de wet van aantrekking
Verbeter je leven en bereik wat je wilt, wat je huidige realiteit ook is.

Wanneer manifesteert deze kracht zich?

Wanneer je dezelfde gedachten keer op keer herhaalt, helpt deze machtige kracht je om je gedachten waar te maken. De kracht van gedachten effectief gebruiken, is een daad van “praktisch dagdromen”.

Hoe de kracht van gedachten te gebruiken

Gebruik je fantasie om een perfecte scène te visualiseren van wat je maar wilt bereiken. Breng veel detail, kleur, geluid, geur en leven in deze mentale scènes. Herhaal deze visualisatie vaak, met aandacht en het geloof dat het gaat uitkomen. Je onderbewustzijn zal deze mentale scènes als echte ervaringen accepteren, omdat het geen onderscheid maakt tussen echte en denkbeeldige ervaringen.

“Als je niet tevreden bent met wat er naar je toe komt, begin dan te werken en verander je mentale houding en mentale toestanden, en je zult geleidelijk een verandering zien optreden.”

William Walker Atkinson

Het zal daarom veranderingen in je leven aanbrengen en kansen naar je toe trekken, om je realiteit te laten overeenkomen met de beelden in je onderbewustzijn. Handelingen, situaties en objecten die je vaak visualiseert, manifesteren zich uiteindelijk op een natuurlijke manier op het materiële vlak.

“Je voorstellen wat je wilt alsof het al bestaat, opent de deur om het te laten gebeuren.”

Shakti Gawain

Deze manifestatie gebeurt niet van de ene op de andere dag. Het heeft tijd nodig en hangt af van hoe ambitieus en serieus je bent om te krijgen waar je aan denkt, en hoeveel tijd en aandacht je in deze oefening steekt. Je kunt dit proces gebruiken om negatieve gewoonten te veranderen en nieuwe, positieve gewoonten of vaardigheden op te bouwen.

Je kunt het ook gebruiken voor het aantrekken van geld en bezittingen, voor promotie op het werk, voor het opbouwen van een bedrijf, het verbeteren van de gezondheid en relaties, veranderende omstandigheden en voor bijna alles.

Om deze kracht voor je te laten werken:

  • Besteed aandacht aan de gedachten die je denkt.
  • Doe je best om negatieve gedachten te verwerpen
  • Laat in je geest alleen gedachten toe die goede, gelukkige en positieve resultaten opleveren.
  • Je gedachten worden je realiteit

“Elke gedachte is een oorzaak en elke toestand is een gevolg. Verander je gedachten en je verandert je lot.”

Joseph Murphy

Zoals gezegd, om bewijs te krijgen dat onze gedachten werkelijkheid worden, moet je aandacht besteden aan je gedachten en hoe ze je leven beïnvloeden. Concentreer je op je dromen en doelen, voed ze met je aandacht en geef ze een prominente plaats in je leven. Je gedachten en verbeeldingskracht bepalen of je faalt of succes boekt. Ze bepalen de gebeurtenissen die je aantrekt in je leven en de mensen die je ontmoet. Je kunt meer controle over je leven hebben als je weet hoe je deze mentale kracht kunt beheersen en effectief kunt gebruiken wanneer je je aandacht kunt richten en wanneer je het leven kunt visualiseren dat je wilt.

Auteurs die over dit onderwerp hebben geschreven

In de 20e eeuw en het begin van de 21e eeuw hebben veel auteurs artikelen en boeken over dit onderwerp geschreven.

“Houd je geest bezig met de concepten van harmonie, gezondheid, vrede en goede wil, en wonderen zullen in je leven gebeuren.”

Joseph Murphy

Onder hen is William Walker Atkinson, die veel boeken schreef over geestkracht. Charles F. Haanel die het “Mater Key System” schreef. En Shakti Gawain, die bekend staat om haar boeken over creatieve visualisatie.

Andere invloedrijke auteurs zijn Napoleon Hill. Bekend van zijn boek ‘Think and Grow Rich’ en andere boeken. Melita Denning en Osborne Phillips, die schreven over creatieve visualisatie en andere esoterische onderwerpen. Joseph Murphy en nog veel meer.

“Het denken is een kracht – een manifestatie van energie – met een magneetachtige aantrekkingskracht.”

William Walker Atkinson

Negatieve gedachten en coaching

Wil je meer weten over van negatieve gedachten naar helpende gedachten? Neem dan contact op met Hazeleger Coaching.

Lees ook