Hoe ontdek ik 222?

Hoe ontdek ik mijn passie? Ontdek hier manieren om eindelijk je eigen passie te vinden.

222

Op dit moment hoor ik steeds dezelfde vraag: ik weet wat ik moet doen om mijn doelen te bereiken, maar ik weet niet eens wat ik wil doen of wat mijn passie eigenlijk is. Wat is mijn passie? Deze zeer eenvoudige, nieuwe perspectieven hebben mij geholpen mijn passie te vinden en altijd de juiste doelen te stellen.

Angst

Je vindt je passie achter je grootste angst. Dat is een duidelijke boodschap, maar niemand heeft er zin in. Daarom zijn er talloze andere theorieën die de zoektocht naar de eigen passie aangenamer willen maken. Eenvoudige paden leiden nooit naar spannende plekken. De meeste succesverhalen hebben één ding gemeen: voel de angst en doe het toch. Het gevoel van wat je voelt als je aan de andere kant van je grootste angst uitkomt, is echte passie die wordt gegenereerd door echte trots.

Passie komt na oefening, niet andersom. Steeds weer hoor ik de volgende fout: als ik iets doe dat bij mijn passie past, dan wil ik automatisch oefenen en er goed in worden. Een gevaarlijke gedachte, althans voor mij. De hersenen zijn geprogrammeerd om energie te besparen en nemen het liefst de kortste route. En dat is nooit een route die veel oefening vereist.

Je kracht op peil houden om regelmatig te oefenen leidt tot de perfectie van een ambacht. Pas nu ontstaat er een passie. Omdat je verliefd wordt op de leercurve en de eerlijke vervulling van constante groei. Word ergens goed in en je wordt echt gepassioneerd.

Methodologie

Je wordt pas ergens goed in als je op de juiste manier traint. Welke methode is de juiste? Er zijn een oneindig aantal theorieën. Eén van de bekendste is de 10.000 uur-regel van Dr. Anders is Ericsson. Oefen 10.000 uur en je wordt een meester in je vak.

Ik zou hieraan willen toevoegen: 10.000 uur goed oefenen of goed trainen. Dat is het moeilijkste wat er is. De beste muzikanten herhalen de meest uitdagende passages en doen altijd precies die delen van het stuk die het moeilijkst zijn. Matige muzikanten blijven het hele nummer spelen. Het liefst één waar ze al goed in zijn. Groei komt wanneer je je tot het uiterste gaat en precies moet oefenen wat het moeilijkst voor je is.

Geld

Wat als geld er niet toe deed? Als je morgen 500 miljoen euro op je rekening hebt staan, wat ga je dan doen? Wat boeit je dan? Door de invloed van geld weg te nemen, kom ik altijd tot echt relevante doelen, echte passie en eerlijke waarden.

Het kind in je

Wat wilde je als kind altijd al doen? Alle dromen die je had voordat iemand je vertelde dat je iets niet kunt of mag doen, liggen altijd heel dicht bij jezelf. Als je niet meer weet wat je als kind altijd al wilde doen, praat dan gewoon met mensen die je al heel lang kent. Zij hebben misschien dingen in je gezien die je zelf misschien niet zag of waar je gewoon niet meer aan dacht. Je beste vriend of vriendin, je broers of zussen of je ouders zijn de juiste mensen om mee te praten als je op zoek bent naar je passie uit het verleden.

Plaatsen

Plaatsen waar je je bijzonder goed voelde of dingen deed waar je de tijd vergat, zijn ook zinvol.

Veel plezier!

Volg je nieuwsgierigheid en doe wat je leuk vindt. Ook als er geen duidelijke strategie is. Zodra je actief bent en plezier hebt, verschuif je van de linkerhersenhelft naar de rechterhelft. Plotseling kun je natuurlijk heel krachtige creatieve bandbreedtes en intellectuele kracht oproepen. Deze zullen je door oprecht enthousiasme naar je passie leiden en je vooral gelukkig maken.

Het tegenovergestelde van geluk is geen ongeluk maar verveling en het tegenovergestelde van verveling is enthousiasme. Enthousiasme voor iets dat je graag doet, zal je van deze positieve energie naar je echte passie leiden.

Wat is mijn passie

Hopelijk helpen deze oefeningen je op weg naar het vinden van een antwoord op je vraag: Wat is mijn passie. Mocht je toch nog vast lopen of meer willen weten, neem dan contact op met Hazeleger Coaching.

Lees ook – wat is mijn passie

Wat is mijn passie test

Ontdek je passie met onze gratis test.