Lifestyle coach

Iedereen is wel bekend met coaching. De beste sporters en sportteams zouden bijvoorbeeld niet zijn waar ze nu zijn, zonder de ondersteuning van hun coach. Ook in het bedrijfsleven zouden ondernemers, bedrijfsleiders, leidinggevende en professionals niet zo succesvol zijn zonder business coaching. Maar er is een ander type coach dat voor veel mensen vreemder klinkt: een lifestyle coach.

Lifestyle coach

Wat is een lifestyle coach?

De definitie van een lifestyle coach is iemand die professioneel is opgeleid. Opgeleid om je te helpen je volledige potentieel te maximaliseren. Hij of zij helpt je de gewenste resultaten te bereiken. Ze zijn als een ondersteunende vriend en een vertrouwde adviseur in één. Het is iemand die je zal pushen om je doelen te identificeren en je verantwoordelijkheid te nemen. Een coach moedigt je aan om tijdens je reis een betere versie van jezelf te worden.

Lifestyle coaches volgen een uitgebreide opleiding. Die opleiding leert hen de juiste vragen te stellen en effectief te communiceren. Hierbij is het belangrijk om tot de kern te komen van jouw behoeften en verlangens in het leven. Ze zijn vaak getraind in een specifieke coachingsmethode.

Wat doet een lifestyle coach?

Een lifestyle coach stimuleert en begeleidt cliënten bij uiteenlopende professionele en persoonlijke vraagstukken. Lifestyle coaching is iets anders dan het geven van advies, consulting, counseling, mentoring en het toedienen van therapie. Je huurt een coach in om je te helpen bij specifieke professionele projecten, persoonlijke doelen en transities.

Een coach helpt je te groeien. Door je huidige situatie te analyseren, beperkende overtuigingen en andere potentiële uitdagingen en obstakels waarmee je wordt geconfronteerd te identificeren. De coach stelt daarbij een aangepast actieplan. Dat plan is ontworpen om je te helpen specifieke resultaten in je leven te bereiken.

De relatie tussen een cliënt en lifestyle coach is meer een creatief partnerschap dan een eenrichtingsverkeer. Vanaf je eerste ontmoeting gaan we met onderstaande punten aan de slag:

 • Identificeer, verduidelijk en creëer een visie voor wat je wilt
 • Gebruik de expertise van je coach om doelen indien nodig aan te passen
 • Stimuleer zelfontdekking en groei
 • Zorg voor motiverende strategieën en een actieplan op basis van wat het beste past bij je doelen, persoonlijkheid en visie
 • Bevorder verantwoordelijkheid om de productiviteit te verhogen

Wat zijn de voordelen van een lifestyle coach?

De exacte definitie van een lifestyle coach en de voordelen die je zult ervaren, zijn afhankelijk van wat je specifieke doelen zijn. Enkele van de meest voorkomende gebieden waarop cliënten verbeteren tijdens het werken met een lifestyle coach zijn:

 • Doelen identificeren en een visie voor succes definiëren
 • Professionele en persoonlijke groeiplannen maken
 • Beperkende overtuigingen identificeren
 • Werken aan financiële onafhankelijkheid
 • Balans werk/privé vinden
 • Korter en effectiever leren communiceren
 • Het bevorderen van krachtigere verbindingen, zowel professioneel als persoonlijk
 • Verbetering van relaties en communicatieve vaardigheden
 • Promoties krijgen
 • Het bereiken van gewichtsverlies en/of fitnessdoelen
 • Een nieuw bedrijf starten of een bestaand bedrijf laten groeien
 • Een belangrijke levens- of zakelijke transitie beheren
 • Kernwaarden verwoorden

Uiteindelijk stelt lifestyle coaching je in staat om je potentieel op elk gebied te maximaliseren. Uit onderzoek blijkt dat coaching en training een veel effectievere combinatie is dan training alleen. Alleen training kan de productiviteit met 22,4% verhogen. Maar in combinatie met wekelijkse lifestyle coaching wordt de productiviteit met 88% verhoogd.

Hoe werkt lifestyle coaching?

Nu we het antwoord weten op de vraag “Wat is een lifestyle coach?”, gaan we dieper in op wat je precies kunt verwachten. Lifestyle coaching werkt meestal in een specifiek, gestructureerd formaat, hoewel je coach uiteindelijk met je zal samenwerken om een actieplan op maat te maken.

Je coach stelt je vragen als:

Wat is het dat jou echt drijft? Wat ligt aan de basis van je doelen? Nadat je die vraag hebt beantwoord, werk je samen met je coach om barrières en beperkende overtuigingen te identificeren die je hebben tegengehouden. Welke negatieve dingen heb je tegen jezelf gezegd? Hoe hebben deze patronen je in de weg gestaan en hoe kun je er voorbij gaan? Ten slotte zullen jij en je coach uitdagende, maar haalbare doelen stellen. Je coach zal ervoor zorgen dat je niet genoegen neemt met beperkte doelen of te negatief bent bij het beoordelen van je positie. Dit doet je coach namelijk door je te helpen je lange en korte termijn doelen af te stemmen op je kernwaarden.

Het beoordelen van je huidige positie helpt jou en je lifestyle coach je voortgang te meten en huidige en potentiële obstakels in kaart te brengen. Na deze belangrijke stap zullen jij en je coach je middelen en alle beschikbare acties bekijken om een actieplan op te stellen. Je bepaalt vervolgens welke concrete stappen je gaat nemen en wanneer je deze gaat nemen. Je bereidt je voor op mogelijke obstakels en beslist tevens hoe je ermee omgaat. Op dit moment zorgt je ervoor dat elke stap bijdraagt aan je doelen, terwijl je coach je helpt om op koers te blijven en je voortgang bij te houden. Als je plan op enig moment moet worden aangepast, zal je coach je hier ook bij helpen, wat je in staat zal stellen om toegewijd te blijven.

Wie zou een lifestyle coach moeten overwegen?

Iedereen die morgen meer wil doen dan vandaag kan, moet overwegen een lifestyle coach in te huren. Lifestyle coaching-klanten zijn doorgaans ambitieuze mensen die hun output willen verbeteren en meer groei willen zien. Ze willen die dingen snel en zo goed mogelijk doen.

Allerlei mensen gebruiken lifestyle coach, waaronder bedrijfsleiders, creatievelingen, ondernemers, leidinggevenden, huisvrouwen, managers, professionals, eigenaren van kleine bedrijven en startende pioniers. Deze mensen hebben allemaal een kloof tussen waar ze zijn en waar ze willen zijn. Zij schakelen over op coaching wanneer ze hulp willen bij het bereiken van hun doelen.

Als je jezelf afvraagt: “Wat doet een lifestyle coach en heb ik er een nodig?”, dan is het waarschijnlijk dat coaching jou ten goede zal komen. Hier zijn nog een paar aanwijzingen:

 • Je innerlijke dialoog is erg negatief
 • Overmatig drinken of te veel eten zijn jou niet vreemd. Dit zijn enkele van jouw saboterende gewoonten.
 • Je hebt onlangs een grote verandering in je leven gemaakt of een stressvolle gebeurtenis ondergaan
 • Je lijdt aan faalangst die je ervan weerhoudt je doelen te bereiken

Herken je jezelf hier? Neem vandaag nog contact op met Hazeleger Coaching en begin de reis naar een gelukkiger, zelfverzekerder en voldaan zelf.

Wat zijn mogelijke nadelen van een lifestyle coach?

Hoewel lifestyle coaching voor veel mensen enorme resultaten oplevert, is het niet per se geschikt voor iedereen. Als je je afvraagt: “Wat doet een lifestyle coach?”, moet je ook vragen wat een leven niet doet. Hier zijn een paar scenario’s waarin lifestyle coaching mogelijk niet voor je werkt:

Je wilt onmiddellijke resultaten

De grootste dingen in het leven komen niet gemakkelijk, maar ze zijn het waard om voor te werken. Als je op zoek bent naar een onmiddellijke transformatie, kun je het beste nu leren dat zoiets niet bestaat. Zoals het bereiken van het lichaam dat je wilt, het opbouwen van een bedrijf en uiteindelijk van je leven een meesterwerk maken. Lifestyle coaching kost tijd en toewijding om resultaten te zien.

Je hebt een geestelijke gezondheidsomstandigheid

Lifestyle coaches vervullen vele rollen, maar het zijn geen therapeuten, psychologen of psychiaters. Ze zijn getraind om vragen te stellen en je te helpen je denkwijze te onderzoeken en obstakels te overwinnen., Maar ze kunnen geen behandeling bieden voor psychische problemen zoals depressie of ernstige angst. Zie een opgeleide zorgverlener als je denkt dat je een ernstig probleem heeft.

Lifestyle coaching misverstanden

Je kent nu de definitie van een lifestyle coach. En je weet wat een coach voor je kan doen. Dan is het nu tijd om de vele misvattingen en mythen over lifestyle coaching te onderzoeken. Hier zijn enkele van de meest voorkomende.

Wie op zoek is naar een definitie van een lifestyle coach, vraagt zich vaak af wat het verschil is tussen dit en therapie. Lifestyle coaching is gericht op je heden en je toekomst. Coaching accepteert je huidige realiteit en streeft ernaar je resultaten in de toekomst te verbeteren. Lifestyle coaches zijn geen gezondheidswerkers en stellen bovendien geen diagnose. Therapie daarentegen richt zich op je verleden en lijkt te graven in acties en patronen uit het verleden. Het is analytisch, maar niet actiegericht.

Er is een reden dat lifestyle coaching het op één na snelst groeiende beroep ter wereld is. Omdat het werkt voor mensen. De definitie van een echte lifestyle coach is een toegewijde professional die over de juiste training en hulpmiddelen beschikt om je te helpen elk doel te bereiken. Er zijn maar weinig mensen die eerlijk kunnen zeggen dat ze elke dag al op de top van hun kunnen presteren. Als je klaar bent om je menselijke potentieel echt te maximaliseren. En je leven naar een hoger niveau te tillen, dan is het tijd om een lifestyle coach te zoeken.

Quotes

“Coaching is alleen voor mensen die problemen hebben of die het alleen niet redden.” Terugkerend naar de vergelijking van de atleet, lifestyle coaching is voor iedereen die zijn prestaties wil verbeteren. Of je nu vooruitgang wilt boeken op het werk of meer betekenisvolle persoonlijke relaties wilt krijgen. Zelfs de meest bekwame, succesvolle mensen kunnen baat hebben bij coaching. Er zijn bovendien verschillende soorten lifestyle coaches die kunnen helpen op alle verschillende gebieden van het leven.

“Coaches laten je ventileren, dan geven ze advies.” Coaches moeten wel goed kunnen luisteren, maar het leveren van hoogwaardige coaching is veel meer dan het geven van advies. Het vereist dat de coach kan putten uit een diepe basis van kennis, ervaring en training om voor elk scenario unieke oplossingen te bedenken en samen met de cliënt te werken om deze te implementeren. Coaches zijn objectief en zullen onbevooroordeelde meningen geven over hoe je je doelen kunt bereiken en met je samenwerken om innerlijke blokkades te identificeren en op te lossen, zodat je uiteindelijk uzelf kunt coachen.

Populariteit Lifestyle Coach

Er is een reden dat lifestyle coaching het op één na snelst groeiende beroep ter wereld is – omdat het werkt voor mensen. De definitie van een echte lifestyle coach is een toegewijde professional die over de juiste training en hulpmiddelen beschikt om je te helpen elk doel te bereiken. Er zijn maar weinig mensen die eerlijk kunnen zeggen dat ze elke dag al op de top van hun kunnen presteren. Als je klaar bent om je menselijke potentieel echt te maximaliseren en je leven naar een hoger niveau te tillen, dan is het tijd om een lifestyle coach te zoeken.

Neem contact op

Regel nu vrijblijvend je eerste gesprek. Bel nu & maak een afspraak.

Locaties

Lees ook