Lifestyle coach Arnhem

Zoek je op lifestyle coach Arnhem? Op zoek naar een iemand die je kan begeleiden op het gebied van je lifestyle? Iemand die je helpt bij jouw persoonlijke vraagstuk, waar je keer op keer op vastloopt? Dat zijn waarschijnlijk vragen die door je hoofd spoken. Lees hier wat ik als lifestyle coach voor je kan betekenen.

lifestyle coach arnhem

Iedereen is wel bekend met coaching. De beste sporters en sportteams zouden bijvoorbeeld niet zijn waar ze nu zijn, zonder de ondersteuning van hun coach. Ook in het bedrijfsleven zouden ondernemers, bedrijfsleiders, leidinggevende en professionals niet zo succesvol zijn zonder business coaching. Maar er is een ander type coach dat voor veel mensen vreemder klinkt: een lifestyle coach.

Wat kan ik als lifestyle coach voor je betekenen?

Een lifestyle coach stimuleert en begeleidt cliënten bij uiteenlopende professionele en persoonlijke vraagstukken. Lifestyle coaching is iets anders dan het geven van advies, consulting, counseling, mentoring en het toedienen van therapie. Je huurt een coach in om je te helpen bij specifieke professionele projecten, persoonlijke doelen en transities.

Een coach helpt je te groeien. Door je huidige situatie te analyseren, beperkende overtuigingen en andere potentiële uitdagingen en obstakels waarmee je wordt geconfronteerd te identificeren. De coach stelt daarbij een aangepast actieplan. Dat plan is ontworpen om je te helpen specifieke resultaten in je leven te bereiken.

De relatie tussen een cliënt en lifestyle coach is meer een creatief partnerschap dan een eenrichtingsverkeer. Vanaf je eerste ontmoeting gaan we met onderstaande punten aan de slag:

 • Identificeer, verduidelijk en creëer een visie voor wat je wilt
 • Gebruik de expertise van je coach om doelen indien nodig aan te passen
 • Stimuleer zelfontdekking en groei
 • Zorg voor motiverende strategieën en een actieplan op basis van wat het beste past bij je doelen, persoonlijkheid en visie
 • Bevorder verantwoordelijkheid om de productiviteit te verhogen

Wat zijn de voordelen van een lifestyle coach?

De exacte definitie van een lifestyle coach en de voordelen die je zult ervaren, zijn afhankelijk van wat je specifieke doelen zijn. Enkele van de meest voorkomende gebieden waarop cliënten verbeteren tijdens het werken met een lifestyle coach zijn:

 • Doelen identificeren en een visie voor succes definiëren
 • Professionele en persoonlijke groeiplannen maken
 • Beperkende overtuigingen identificeren
 • Werken aan financiële onafhankelijkheid
 • Balans werk/privé vinden
 • Korter en effectiever leren communiceren
 • Het bevorderen van krachtigere verbindingen, zowel professioneel als persoonlijk
 • Verbetering van relaties en communicatieve vaardigheden
 • Promoties krijgen
 • Het bereiken van gewichtsverlies en/of fitnessdoelen
 • Een nieuw bedrijf starten of een bestaand bedrijf laten groeien
 • Een belangrijke levens- of zakelijke transitie beheren
 • Kernwaarden verwoorden

Uiteindelijk stelt lifestyle coaching je in staat om je potentieel op elk gebied te maximaliseren. Uit onderzoek blijkt dat coaching en training een veel effectievere combinatie is dan training alleen. Alleen training kan de productiviteit met 22,4% verhogen. Maar in combinatie met wekelijkse lifestyle coaching wordt de productiviteit met 88% verhoogd.

Hoe werkt lifestyle coaching?

Nu we het antwoord weten op de vraag “Wat is een lifestyle coach?”, gaan we dieper in op wat je precies kunt verwachten. Lifestyle coaching werkt meestal in een specifiek, gestructureerd formaat, hoewel je coach uiteindelijk met je zal samenwerken om een actieplan op maat te maken.

Ik stel je vragen als:

Wat is het dat jou echt drijft? Wat ligt aan de basis van je doelen? Nadat je die vraag hebt beantwoord, werk je samen met je coach om barrières en beperkende overtuigingen te identificeren die je hebben tegengehouden. Welke negatieve dingen heb je tegen jezelf gezegd? Hoe hebben deze patronen je in de weg gestaan en hoe kun je er voorbij gaan? Ten slotte zullen jij en je coach uitdagende, maar haalbare doelen stellen. Je coach zal ervoor zorgen dat je niet genoegen neemt met beperkte doelen of te negatief bent bij het beoordelen van je positie. Dit doet je coach namelijk door je te helpen je lange en korte termijn doelen af te stemmen op je kernwaarden.

Het beoordelen van je huidige positie helpt jou en je lifestyle coach je voortgang te meten en huidige en potentiële obstakels in kaart te brengen. Na deze belangrijke stap zullen jij en je coach je middelen en alle beschikbare acties bekijken om een actieplan op te stellen. Je bepaalt vervolgens welke concrete stappen je gaat nemen en wanneer je deze gaat nemen. Je bereidt je voor op mogelijke obstakels en beslist tevens hoe je ermee omgaat. Op dit moment zorgt je ervoor dat elke stap bijdraagt aan je doelen, terwijl je coach je helpt om op koers te blijven en je voortgang bij te houden. Als je plan op enig moment moet worden aangepast, zal je coach je hier ook bij helpen, wat je in staat zal stellen om toegewijd te blijven.

Wanneer zou je een lifestyle coach moeten overwegen?

Iedereen die morgen meer wil doen dan vandaag kan, moet overwegen een lifestyle coach in te huren. Lifestyle coaching-klanten zijn doorgaans ambitieuze mensen die hun output willen verbeteren en meer groei willen zien. Ze willen die dingen snel en zo goed mogelijk doen.

Allerlei mensen gebruiken lifestyle coach, waaronder bedrijfsleiders, creatievelingen, ondernemers, leidinggevenden, huisvrouwen, managers, professionals, eigenaren van kleine bedrijven en startende pioniers. Deze mensen hebben allemaal een kloof tussen waar ze zijn en waar ze willen zijn. Zij schakelen over op coaching wanneer ze hulp willen bij het bereiken van hun doelen.

Als je jezelf afvraagt: “Wat doet een lifestyle coach en heb ik er een nodig?”, dan is het waarschijnlijk dat coaching jou ten goede zal komen. Hier zijn nog een paar aanwijzingen:

 • Je innerlijke dialoog is erg negatief
 • Overmatig drinken of te veel eten zijn jou niet vreemd. Dit zijn enkele van jouw saboterende gewoonten.
 • Je hebt onlangs een grote verandering in je leven gemaakt of een stressvolle gebeurtenis ondergaan
 • Je lijdt aan faalangst die je ervan weerhoudt je doelen te bereiken

Herken je jezelf hier? Neem vandaag nog contact op met Hazeleger Coaching en begin de reis naar een gelukkiger, zelfverzekerder en voldaan zelf.

Wat kost een lifestyle coach

Zoek jij op lifestyle coach Arnhem? Een coach die jou kan helpen in een voorspoedig herstel? Ben je nieuwsgierig wat ik voor je kan betekenen. Neem dan vrijblijvend contact met me op. Het is namelijk belangrijk dat je een klik met mij hebt en dat mijn aanpak voor jou werkt. Een afspraak duurt 1,5 uur. In een half uur moet jij al wel voelen of je een klik hebt met mij én of de coaching je al helpt. Is dat niet het geval, dan ronden we af en dan neem ik dat half uur voor mijn rekening. Voel je wel een klik en merk je dat het werkt, dan gaan we gewoon door.

Neem contact op

Regel nu vrijblijvend je eerste gesprek. Bel nu & maak een afspraak.

Locatie

Je zocht misschien op lifestyle coach Arnhem. In de buurt van Arnhem staat ons een geschikte ruimte bij HNK op de Bennekomseweg in Ede ter beschikking. Afhankelijk van je eigen wensen en behoefte en het weer kunnen we de coaching ook ergens anders plannen. Bij voorkeur vind de coaching zo veel mogelijk buiten in de natuur plaats. De rust van de natuur is goed voor een heldere geest. Bovendien draagt ook een kleine wandeling zeker bij. Laat het weer het echter niet toe of geef je zelf de voorkeur om dit binnen te doen, dan is dit ook mogelijk. Bovendien kan de coaching ook aan huis plaatsvinden. Belangrijk is dat je vrijuit kunt praten en de coaching ongestoord kan plaatsvinden.

Lees ook