Zelfvertrouwen coach

Zelfvertrouwen zorgt voor meer rust en voldoening in de omgang met anderen. Het zorgt ervoor dat je makkelijker je eigen emoties en gedrag onder controle kunt houden. Het maakt je meer tevreden met jezelf en zorgt er voor dat je vol in het leven kunt staan. Een gebrek aan zelfvertrouwen kan daarentegen leiden tot depressie, eetstoornissen, gepest worden en problemen op het werk. Vergroot je zelfvertrouwen met een coach van Hazeleger Coaching voor meer plezier.

Zelfvertrouwen coach

Wat is zelfvertrouwen?

Zelfvertrouwen is het gevoel van vertrouwen in jezelf. Het vertrouwen dat je zelf taken en hindernissen aan kunt. Het heeft te maken met jezelf waarderen en respecteren. Los van het feit of je iets goed kunt. Zelfvertrouwen heeft dus te maken met jezelf accepteren zoals je bent.

Je zelfvertrouwen wordt grotendeels bepaald door je opvoeding en de opgedane ervaringen in het leven. Tijdens je kinderjaren wordt je zelfvertrouwen voor een groot deel gevormd. De relatie met je ouders bepaalt daarom in grote mate hoe je over jezelf denkt. Een warme band op jonge leeftijd zorgt voor meer zelfvertrouwen op latere leeftijd. Een veilige hechting houdt in dat je je gewaardeerd voelt door je ouders. Je hebt het gevoel dat ze jou belangrijk vinden en dat ze van je houden.

Als je ouders echter negatief over jou zijn. Of als ze afspraken steeds niet nakomen, is de kans heel groot dat je ook negatief over jezelf denkt. Je kunt gaan denken dat je het blijkbaar niet waard bent. Zonder veilige hechting is de kans dus groter dat je minder zelfvertrouwen hebt. En daarom onzeker wordt.

Een gebrek aan zelfvertrouwen is een risicofactor voor gezondheidsproblemen zoals: depressie, zelfmoord, eetstoornissen, gepest worden en problemen op het werk. Als je een gebrek aan zelfvertrouwen hebt, kun je dit natuurlijk niet zomaar even veranderen. Je zult actief aan de slag moeten met een coach!

Zelfvertrouwen versus gebrek aan zelfvertrouwen

Het verschil zit hem dus eigenlijk in de positieve en negatieve ervaringen die je hebt opgedaan in je leven waardoor je wel of niet bent gaan twijfelen aan je eigen. Loop je in je leven deuken op in je zelfvertrouwen, dan is de kans groot dat je ontwijkend gedrag laat zien. Of nieuwe ervaringen opdoet die deze nare ervaringen bevestigen.

Angst en zelfvertrouwen coach

De drijfveer achter is angst.

 • De angst dat ze dingen niet goed genoeg zijn
 • De angst dat ze minder kunnen dan anderen
 • Faalangst
 • Angst om niet goed genoeg te zijn
 • De angst om niet gewaardeerd te worden

Heb je een gebrek aan zelfvertrouwen? Dan vlucht je in feite voor de kans om gekwetst te worden. Om niet gewaardeerd te worden. Heb je faalangst? Dan ben je bang om fouten te maken, omdat je je anders denkt niet goed genoeg te zijn. Of denkt niet geliefd te worden.

Let op! Het draait nu om denken. Het initiële gevoel van niet gewaardeerd worden is inmiddels omgezet naar een gedachte. Of beter gezegd een overtuiging. Een mening die je als het ware tot een feit hebt verheven en daar blindelings op vaart. Blindelings, omdat je je niet bewust bent van de keuze die je ooit hebt gemaakt en het patroon dat daarop volgde.

Met behulp van een zelfvertrouwen coach maak je jezelf bewust. Bewust van je angst, je gevoel, je overtuigingen en je gedrag.

Coachingstechnieken voor meer zelfvertrouwen

De zelfvertrouwen coach van Hazeleger Coaching heeft diverse technieken tot zijn beschikking om jouw zelfvertrouwen te vergroten. Deze technieken zijn allemaal ontleent uit NLP. NLP is een methodiek voor krachtige persoonlijke ontwikkeling en effectieve communicatie. NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren en is een effectieve methode om snel inzicht te krijgen in de drijfveren en motivaties van je handelen.

 • Walt Disney Model
 • Perceptuele Posities
 • Hoefijzermodel
 • Collapsing Anchors
 • Circle of Excellence
 • Tijdlijn

Loslaten en zelfvertrouwen coach

Je bent als het ware van het zijn wie je bent, verandert in een persoon met een gebrek aan onzekerheid. Om weer in je kracht te komen staan, is het zaak dat je oude overtuigingen loslaat. Dat je je voorstelt hoe het is om met vol zelfvertrouwen te leven. En bovendien nieuwe ervaringen opdoet. Nieuwe succesjes boekt, die je helpen je zelfvertrouwen terug te krijgen. Als je door te oefenen bepaalde vaardigheden vergroot, vergroot dit namelijk ook je zelfvertrouwen. Je weet dan dat je iets goed kunt en twijfelt hier niet meer over.

Loslaten, hoe lekker is dat? Denk bijvoorbeeld aan de zware boodschappentassen die je van de auto naar de keuken draagt. Heerlijk als je die kunt neerzetten. Of je laatste werkdag bij je werkgever. Je hebt je taken en verantwoordelijkheden overgedragen. Een lege mailbox takenlijst. Je bent vrij en voelt rust. Dat zijn natuurlijk een paar voorbeelden waarin loslaten niet echt een uitdaging is.

“Loslaten, betekent tijdelijk houvast verliezen. Niet loslaten betekent voor altijd houvast verliezen.”

Als loslaten moeilijker is dan vasthouden, dan weegt vasthouden zwaarder dan loslaten. Het vasthouden aan bijvoorbeeld perfectionisme, een relatie, controle of angst bied je dan schijnbaar meer dan het loslaten. Schijnbaar meer bescherming, schijnbaar meer zekerheid of schijnbaar meer veiligheid.

Loslaten betekent niet langer vasthouden. Niet langer vasthouden van gevoelens, emoties zoals: boosheid, verdriet of angst, loslaten van mensen, je kinderen, je verleden, oude patronen, gedachten of het loslaten van belemmerende overtuigingen.

Met behulp van een zelfvertrouwen coach maak je jezelf bewust van de situatie waar je weg van wilt en van de situatie die je graag wilt. Je maakt jezelf bewust van belemmerende overtuigingen en krijgt waardevolle nieuwe inzicht. Inzichten die jouw motiveren om de stap te zetten in de richting die jij wilt.

Wat kost een zelfvertrouwen coach

Hazeleger Coaching heeft een compleet team met ervaren coaches die actief zijn in heel Nederland. Ook bij jou in de buurt. Het is heel belangrijk dat je een klik hebt met jouw coach. Een coachsessie duurt normaal gesproken anderhalf uur. Als je na een half uur het gevoel hebt, dat die klik er niet is, kun je de coaching kosteloos stoppen. De kosten voor zelfvertrouwen coaching bedragen € 90,- per uur. Het aantal sessies is afhankelijk van jouw situatie. Gemiddeld genomen ben je met 3 of 4 sessie al geholpen.

Neem contact op met een zelfvertrouwen coach

Heb jij last van weinig zelfvertrouwen? Dan is het tijd om aan de slag te gaan met coaching. Met een aantal sessies sta jij weer in je kracht. Met zelfvertrouwen coaching van Hazeleger Coaching heb je je leven lang plezier!

Wil je meer weten over een zelfvertrouwen coach

Wil je graag nog meer weten over een zelfvertrouwen coach? Neem dan vrijblijvend contact op. Uit ervaring weten we dat het er vaak een heel proces aan vooraf gaat voordat je besluit dat je wel wat hulp kunt gebruiken.

Lees ook