Wie ben ik wat kan ik wat wil ik?

Wie ben ik wat kan ik wat wil ik? Dat is een vraag of zijn vragen waar veel mensen mee worstelen. Lees onderstaand artikel voor oefeningen die jouw op weg helpen. Wil je meer weten over de vraag: Wie ben ik wat kan ik wat wil ik? Neem dan contact op met Hazeleger Coaching.

Wie ben ik wat kan ik wat wil ik

Wie ben ik?

Wie ben ik? Dat is een hele mooie vraag in je reis van persoonlijke ontwikkeling. Maar zal ik je een geheimpje verklappen. Wie je bent doet er helemaal niet toe. Zo dat komt nogal bot over. Nou zo is het niet bedoeld. De vraag wie je bent is namelijk helemaal niet relevant.

Veel belangrijker is namelijk de vaag: Wat wil ik? De vraag: Wie ben ik? Is in feite een omschrijving van jouw als persoon. Ook wel je ego genoemd. De functie van je ego kun je ook wel vergelijken met een bestuurder van een zelfrijdende auto. Waarbij de zelfrijdende auto je gevoel, je hart, je intuïtie, je instinct is. Oftewel de vraag Wat wil ik?

Wat wil ik?

Als baby wist je het precies. Als je honger had huilde je. Zat een boertje dwars dan huilde je. Als je last had van krampjes huilde je. Je volgde je gevoel. Jammer genoeg raakt de kracht van je gevoel bij velen ondergesneeuwd door het conformeren aan allerlei normen en waarden, overtuigen en het vele denken. De crux zit hem in het omkeren van dit proces. Terug naar je oorspronkelijke gevoel. Terug naar je oorspronkelijke energie. En terug naar wat jij wilt.

Wil je meer weten? Lees dan: Hoe kom ik erachter wat voor een baan ik wil

Wat kan ik?

Wat kan ik? Dat is een hele leuke vraag om te onderzoeken. Dit is vrij makkelijk in kaart te brengen met behulp van het kwaliteitenspel. De uitdaging hierbij is wel om valkuilen en allergieën terug te brengen tot je eigen kernkwaliteiten.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan: Je bent allergisch voor arrogante mensen, omdat jouw kwaliteit bescheidenheid is. Of mensen ervaren jou als een dramsteen, omdat jij iemand bent die volhardend is.

Heb je geen zin om dit spel aan te schaffen en dit zelf helemaal te gaan onderzoeken? Neem dan contact op met Hazeleger Coaching.

Samenvatting: Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik?

Ja, dus het antwoord op de vraag: Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik? Focus je dus niet op de vraag: Wie ben ik? Maar concentreer je op de het vinden van het antwoord op de vraag: Wat wil ik? Daarop volgend kun je nagaan wat je kunt en wat je nog moet leren om hetgeen te kunnen doen wat je wilt. Wil je meer weten over de vraag: Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik? Neem dan contact op met Hazeleger Coaching.

Lees ook