Burn out coach Wekerom

Zoek je op burn out coach Wekerom? Op zoek naar een reddingsboei en een weg naar snel herstel? Dat is wat je waarschijnlijk wilt, nadat je erachter komt dat je een burn out hebt. Hoe kom ik van die vervelende klachten af? Hoe snel kan ik weer aan de slag? Dat zijn waarschijnlijk vragen die door je hoofd spoken. Lees hier hoe je snel kunt herstellen van je burn out en wat een burn out coach voor je kan betekenen.

Burn out coach Wekerom

Hoe lang duurt burn out herstel?

Gemiddeld duurt een burn-out 9,5 maand. Dit kan echter variëren van 12 weken voordat je weer aan het werk gaat tot meer dan 2 jaar. Dat is nogal een verschil! Om snel te herstellen is het van belang dat je je burn out erkent, dat je écht met jezelf aan de slag gaat én de juiste hulp inschakelt. Wil jij snel weer aan de slag?

De 3 grootste valkuilen in burn out herstel

1. Niet accepteren van je burn out

Je hebt lange tijd je hoofd ergens toe gezet. Je hebt daarbij de ongelofelijke kracht van je geest gebruikt. Tegelijkertijd heb je niet naar je lichaam geluisterd. Je hebt daarmee de wijsheid van je lichaam genegeerd. Voor lange tijd heb je meer energie gegeven dan dat je ervoor terug hebt gekregen. Door activiteiten te ondernemen die je veel energie hebben gekost en door onvoldoende te herstellen. Je lichaam heeft je nu een halt toegeroepen. Het is tijd dat je geest dit accepteert en dat je naar je lichaam gaat luisteren.

2. Niet met jezelf aan de slag gaan

Je bent waarschijnlijk een perfectionist, loyaal, gedreven of wellicht onzeker. Achter de eerste drie eigenschappen zit een hele grote kracht. Maar achter elke kwaliteit zit een vuilkuil. Te veel van het goede, waardoor je jezelf zover hebt laten gaan, dat het ten kostte is gegaan van je gezondheid. Je hebt dus met je eigen kwaliteiten je eigen gezondheid op het spel gezet. Het is daarom tijd om met jezelf aan de slag te gaan. Van burn out naar persoonlijk leiderschap!

3. Te snel, te veel willen

In het begin lig je uren, naast je normale nachtrust, op bed. Je hebt rust nodig. Het is dan ook belangrijk om veel te slapen en tussen het slapen door te beginnen met een rondje wandelen, als je je daartoe in staat voelt. Na de eerste fase van je herstel heb je gelukkig een stuk minder slaap nodig. Dat is de fase waarbij je waarschijnlijk denkt. Zo ik zal weer eens wat zaken gaan oppakken. Dit is het punt waar veel mensen de fout in gaan. Ze pakken dan te veel te snel weer op.

Burn out coaching

Mijn aanpak is erop gericht jou zo snel mogelijk weer op de been te helpen en je te begeleiden naar duurzaam herstel. Allereerst staan we stil bij een aantal leefregels ten behoeve van je herstel. Daarna zullen we stilstaan bij jouw kwaliteiten en valkuilen. Bij jouw energiegevers en jouw energievreters. Wat jij wilt na je burn out en hoe daar te komen.

Opschoning

Een burn out is ook wel te vergelijken met een vastgelopen computer. Stel je voor, je hebt allemaal programma’s op je computer draaien, die allemaal energie vreten. En het programma waar je mee wilt werken, krijg je niet eens opgestart of loopt super traag en uiteindelijk loopt je computer vast. Daarom is het zaak dat je je harde schijf opschoont. Voor een heldere geest en een gezond lichaam.

Mindset en emoties

In de opbouw naar jouw burn out heb je met jouw mindset je gevoel opzij gezet en niet naar je emoties geluisterd. Het niet doorvoelen van je emoties heeft ervoor gezorgd dat emoties vast zijn gaan zitten. Als een heleboel energievretende verkrampingen in jouw lijf. In je herstel is het daarom belangrijk om alles dat energie vreet los te laten. Daarom is het belangrijk om de emoties die je niet hebt doorvoelt als nog te gaan doorvoelen. Bovendien is het belangrijk om te leren omgaan met toekomstige emoties. Je wilt immers niet weer energievreters gaan vasthouden.

Balans inspanning en ontspanning

Later in je herstel is het van belang om stil te staan bij je balans tussen spanning en ontspanning. Doordat je lange tijd onder stress hebt gestaan, heb je lange tijd onder spanning gestaan. Zodra je in je herstel weer enige vorm van spanning opzoekt, krijg je te maken met veel spanning bij weinig inspanning. Bovendien krijg je moeite met het loslaten van die spanning.

Je kunt het vergelijken met het gaspedaal en de toerenteller van je auto. In een gezonde toestand druk je bijvoorbeeld het gaspedaal licht in, waardoor je toerenteller een laag aantal toeren aangeeft. In een burn out kan het licht indrukken van je gaspedaal er al voor zorgen dat je toerenteller ver in het rood schiet en moeilijk weer terugloopt.

Open en vertrouwelijk

Het herstel van een burn out is een emotionele achtbaan. Het is daarom belangrijk dat je je op je gemak voelt bij mij als coach. Zodat je open en vertrouwelijk kunt praten over jouw situatie. Door de jarenlange ervaring is niets menselijk mij vreemd. Uiteraard is coaching gebaseerd op discretie. Niet alleen wat betreft de inhoud, maar ook betreft de ontmoetingen.

Locatie

Je zocht misschien op burn out coach Wekerom. In de buurt van Wekerom staat ons een geschikte ruimte bij HNK op de Bennekomseweg in Ede ter beschikking. Afhankelijk van je eigen wensen en behoefte en het weer kunnen we de coaching ook ergens anders plannen. Bij voorkeur vind de coaching zo veel mogelijk buiten in de natuur plaats. De rust van de natuur is goed voor je herstel. Bovendien draagt ook een kleine wandeling zeker bij. Laat het weer het echter niet toe of geef je zelf de voorkeur om dit binnen te doen, dan is dit ook mogelijk. Bovendien kan de coaching ook aan huis plaatsvinden. Belangrijk is dat je vrijuit kunt praten en de coaching ongestoord kan plaatsvinden.

De meest voorkomende oorzaken van een burn out

Een burn out komt bijna altijd voort uit een combinatie van persoonlijkheid en omstandigheden. Het is bijna nooit het resultaat van alleen hard werken. Wil je alvast wat meer weten over de karaktereigenschappen die in deze combinatie vaak tot een burn out leiden? Klik dan op één van onderstaande eigenschappen.

  • Perfectionisme
  • Controle
  • Loyaliteit
  • Moeilijk nee kunnen zeggen
  • Spanningen thuis of op het werk
  • Onzekerheid over je toekomst
  • Door blijven werken ondanks lichamelijke klachten
  • Sociaal onzeker zijn
  • Moeite met plannen

Geen wachttijden, direct contact

Als je gevangen zit in een burn-out situatie, dan wil je daar graag zo snel mogelijk vanaf. En dat begrijp ik maar al te goed. Heb je ondersteuning nodig, dan kan je op mij rekenen. Na een intake starten we direct samen met jou aan het bouwen van een gezonde toekomst. Van het resultaat van onze 1-op-1 coaching heb je je hele leven lang plezier!

Burn out Coach Wekerom

Zoek jij op burn out coach Wekerom? Op zoek naar een coach die jou kan helpen in een voorspoedig herstel? Ben je nieuwsgierig wat ik voor je kan betekenen. Neem dan vrijblijvend contact met me op. Het is belangrijk dat je een klik met mij hebt en dat mijn aanpak voor jou werkt. Een afspraak duurt 1,5 uur. In een half uur moet jij al wel voelen of je een klik hebt met mij én of de coaching je al helpt. Is dat niet het geval, dan ronden we af en dan neem ik dat half uur voor mijn rekening. Voel je wel een klik en merk je dat het werkt, dan gaan we gewoon door.

Neem contact op

Regel nu vrijblijvend je eerste gesprek. Bel nu & maak een afspraak.

Lees ook